Berättare

Genom det som berättats och bevarats kan vi komma nära människor som levt för länge sedan. Vi kan förflytta oss till det som inte längre finns. Det är något befriande i att se sig själv som en del i ett större sammanhang. Andra har gått den här vägen före mig, livet går vidare, det som är nu kommer inte förbli. Så sätts våra liv i perspektiv. 

Repertoar:

Mörkaste Småland - folksaga, myt och verklighet blandas i denna berättelse om mod, makt och magi.

Bland gastar och småfolk - på Öland vaktar gastarna i rören, trollen dansar i fullmånens sken och allt är inte var det synes vara. (Görs även som ett vandrande berättande på alvaret på sommaren, då i samarbete med Station Linné.)

Klassiska spökhistorier - här ryms både Anckarströms hand, hasande steg på vinden och en klassiker av Bram Stoker. Klassiskt, helt enkelt.

2000 år av Skräck - en kväll för den tålige, det här är riktigt otäcka historier som rör sig på gränsen...

Medeltida skrönor - hör historierna som berättades på ölstugorna i 1300-talets Europa. Det är mustig, myllrande och inte helt anständigt.

Tristan och Isolde - om en kärlek omöjlig att stå emot, en berättelse som överlevt i tusen år

Berättelser från himlavalvet - hjältar och vidunder manas fram i denna berättelse av svek, intriger och en dumdristighet som sätter stjärnhimlen i gungning

Charles Dickens julsaga - här är det fullspäckat med engelsk julstämning; mistel och plumpudding. En klassisk berättelse som visar att förändring är möjlig

Från tidens början till världens slut - gudar, jättar och vidunder i vikingarnas värld, ett berättande som sträcker sig från skapelse till Ragnarök.

Dvärgen som smidde en gris - en berättelse för hela familjen från vikingarnas värld i ord, eld och glödgat järn. Tillsammans med smeden Peter Oldenburg.

Toner som bevekar döden och stjärnhimlens musik - En berättarföreställning med musik, tillsammans med riksspelman Heléne Ingvarsdotter

Under den mörka årstiden berättar jag på Kläckeberga Lantcafé nästan varje onsdagkväll, gå in på www.klackeberga.se för att se uppdaterat program.

Så här tycker de som deltagit i eller bokat berättande.