Referenser

Sigrid är en rutinerad och fascinerande berättare som kan konsten att trollbinda.

Anna Borgström, Mönsterås bibliotek

Vi hörde dig på Nässelfrossan i torsdags medan åskan mullrade och regnet smattrade och vill bara tacka för en oförglömlig stund! Du är SÅ skicklig, tydlig och inlevelsefull och det är en fröjd att höra dig! Tack!

Arne och Agneta

"... med en röst som engagerar och kräver full uppmärksamhet trollband hon publiken..."

Anders Jönsson, Östran

För en stund stannade livet upp och jag var verkligen just där med dig i berättelsen, underbart.

Carola Braatz, Friskvårdsterapeut och gäst en kväll på Kläckeberga Lantcafé

Personalföreningen i Mörbylånga Kommun beställde en berättarföreställning, ”Spökhistorier från Öland” till ett arrangemang på Kaj 4 i Färjestaden. Vi ville anordna en opretentiös och härlig kväll för våra medlemmar och valde ett berättande av Sigrid efter alla goda ord vi hört om berättarkvällarna på Kläckeberga Lantcafé. Kvällen blev superlyckad och folk var jättenöjda.

Christina, Personalföreningen Mörbylånga Kommun

Vi har anlitat Sigrid Oldenburg för berättarstunder för såväl barn som vuxna. Muntligt berättande är en mycket speciell konstform som när det är som bäst nästan har en magisk inverkan på lyssnarna. Sigrid har förmågan att fånga lyssnarna med sina berättelser! Berättarstunderna har blivit mycket lyckade och såväl vi arrangörer som publik har varit mycket nöjda.

Ann-Catrin Johansson, Ljungbyholmsbiblioteken

Det starkaste minnet av resan är ändå dagen i Utvandrarbygden. Så god mat i Korrö och fikat och det trevliga bemötandet i Duvemåla och så guiden Sigrid Oldenburg och hennes inlevelse och stora kunskap. Hade gärna lyssnat till henne fler dagar!

Hasse och Karin, deltagare på bussresa till Småland och Öland i maj 2012

Vi firade 60-årsfödelsedag på vårt sommarställe på Öland och ville att våra tillresta gäster skulle få en guidad visning av Kalmar. Vi blev tipsade om Sigrid Oldenburg och hon gjorde en mycket uppskattad visning av Kalmar som våra gäster fortfarande pratar om när vi träffar dem.

Birgitta Edström, Stockholm

"Jag har haft glädjen att samarbeta med Sigrid vid ett flertal tillfällen under de senaste åren. Bland annat har vi tillsammans skapat och skrivit manus till föreställningen "Den utvalde - om Erik XIV" på Kalmar Slott. Att arbeta med Sigrid har för mig inneburit att ha en initierad, kunnig och engagerad medarbetare som alltid vågar pröva nya infallsvinklar. Sigrid har förmågan att visualisera det ännu ej helt utvecklade konceptet eller att verbalisera den ännu inte helt färdigtänkta tanken. Utifrån Sigrids breda kompetens och förmåga att förmedla ett budskap har jag också flera gånger anlitat henne som föreläsare när det handlat om att beskriva sin entreprenöriella resa och egna företagande för studenter på universitetet, något jag ser fram emot att göra igen!"

Kattis Ellborg, frilansande kulturarbetare samt adjunkt vid Linnéuniversitetet

Åsens by

"Vi ville utveckla vårt sätt att guida på kulturreservatet Åsens by. Från traditionell visning till en upplevelse som väcker nyfikenhet och en djupare förståelse för hur livet på landet tedde sig under åren kring sekelskiftet 1900. Med stöd av Sigrid, hennes kunskap, kreativitet och stora engagemang, har en upplevelsevandring vuxit fram och vi har lärt oss att berätta historien om Åsens by på ett helt nytt sätt."


Anneli Persson, verksamhetsutvecklare Åsens by

Vadstena Slott

"Visit Vadstena som ansvarar för den museala och publika delen av Vadstena Slott beställde en guideprodukt av Sigrid till sommaren 2014. Vi ville testa en ny manusförfattare som kunde se Vadstena Slott ur ett perspektiv som man som "hemmablind" glömt bort. Vi gjorde efterforskningar på manusförfattare och föll för Sigrid. Sigrid hittade mycket riktigt en viktig del av Vadstena Slotts historia som vi inte berört nämnvärt tidigare. Sigrid skrev och hjälpte oss att få till karaktären i "Hertig Magnus - en mörkervandring". Vi är mycket nöjda med den produkt Sigrid författat åt oss. Det har även våra besökare varit!"

Kicchi Lindell, verksamhetssamordnare Visit Vadstena

Kalmar Slott

" Kalmar Slott beställde manus och genomförande av flera upplevelsevandringar av Sigrid, med utgångspunkt från slottet och dess historia. Tidigare var slottets utbud var alltför snävt. Dagens publik fordrar upplevelseinslag för att lättare ta till sig historiskt stoff. Resultatet blev att slottet fick en stabilare utbudsplattform och kunde nischa in sig som viktig aktör utanför ordinarie turistsäsong, inte minst inom skola och förskola."

Lars W Andersson, Slottschef Kalmar Slott 2003-2010

Kalmar Läns Museum

Kalmar Läns Museum beställde research av Sigrid inför vår stora utställning 2012 - Pirater och sjöröveri - från Kalmarsund till Karibien. Vi anlitade Sigrid då vi visste att hon är skicklig på att plocka fram intressanta historiska berättelser med lokal anknytning. Sigrid gjorde ett mycket bra arbete. Hon hittade fantastiska berättelser med ibland överraskade och oväntade kopplingar till vår region. Hon levererade språkligt mycket bra texter som vi sedan kunde jobba om så att de passade i utställningsformatet. Hon bidrog också med goda synpunkter på utformning och tog fram historiska bilder åt oss. Vi upplever henne som en mycket mångsidig, seriös och ambitiös person som det är lätt att jobba ihop med. Sigrid har stor del i att piratutställningen blev en sådan publiksuccé. När vi nyligen skulle börja uppdatera utställningen inför sommaren 2013 var det givet att vi kontrakterade Sigrid igen.

Maria Kanje, producent Kalmar Läns Museum